Referat: BK Walldia - Haverdals IF

Ännu en smällkaramell levererades av Walldia, nu i hemmamatchen mot serieledarna
Haverdals IF på Wallevi.
Walldia var för dagen skrudade i det nya vita reservstället, lika snygg som dräkten var, lika vackert broderade pojkarna stundtals.
Haverdal var väldigt tama eller så var det så att Walldia gjorde dem svaga, gästerna saknade en del folk enligt deras tränare men även Walldia saknade 4-5 st som normalt ingår i A-truppen så där var det nog ganska jämnt.
Sin vana trogna satte Walldia full fart från början och tar omgående ledningen, en bra hörna från Simon Walldèn förpassades med en kraftfull nick i mål av Magnus Johnsson.
2-0 kommer ett par minuter senare nu genom att Robban Andersson hittar en fristående Eken i straffområdet som enkelt rullar in bollen, klockan hade inte tickat fram mer än 5 minuter.
Därefter hade Haverdal en liten period när man hotade Walldia lite högre upp i banan,
kanske delvis för att försvaret spelade lite väl plottrigt i uppspelen så att man blev satta
under lite press, men fram till några direkta målchanser kom dock gästerna inte. Walldia fick ordning i de bakre regionerna och började skapa flera heta chanser igen,
Johnsson hade en bra frispark som målvakten fick göra en bra räddning på, Eken fick en bra chans som dock rann ut i sanden.
Eken låg hela tiden och lurade-och på en långboll från Packi efter 20 min kom Eken loss
och kunde sprinta ifrån försvaret och enkelt förpassa bollen i mål fram till 3-0.
Gästerna fick lite förnyat mod när man reducerade till 3-1 efter 38 min. Haverdals lilla hopp släcktes ganska omgående när Manfred Walldèn 2 min senare gör en fin vändning när han får bollen centralt i straffområdet och frispelar Palmen som enkelt kan hänga upp bollen i burgaveln till 4-1. Manne var även i högsta grad inblandad i 5-1 som kommer på övertid i första halvlek, det är Peter Hallgren som gör ett inspel från höger där Manne slår till direkt, bollen tar delvis på en försvarare och gör en båge över den stackars målvakten.
Andra halvlek är den första lik, Walldia är stundtals otroligt överlägsna och kommer i den ena anfallsvågen efter den andra. Många anfall är som tagna ur instruktionsboken
där man släpper bollen i tid och rör sig hela tiden. Palmen är riktigt pigg denna kväll
och är återigen framme i en het chans när han lyfter bollen över målvakten men denna gången tar den oturligt i stolpen. En annan som rörde om ordentligt i Haverdals försvar var Simon Walldèn och i 58 min blev han kapad efter att ha brutit in i straffområdet med straff som följd, på straffen gör Johnsson 6-1 och matchen är över.
Ett par minuter senare är Simon framme igen och denna gången skjuter han dock svagt över. Walldia är närmare en ökning än Haverdal en reducering. Walldias försvar har ett lätt jobb med det ensidiga spel som Haverdal producerar, idel långbollar som är ett lätt byte för Walldias backar.
Det var inte slut med målgörandet denna kväll, Johan Green skulle till sist få utdelning när han fick en boll i djupled till vänster från Andreas Persson så han kunde rusa ifrån sin uppvaktning och sätta 7-1. En till som inte var nöjd var Eken, han ville göra ett hattrick även denna gång och det förverkligades i matchens sista minut när Derek når honom med en långboll där Eken enkelt springer ifrån backen och placerar bollen bredvid målvakten.
Hela laget gör en utomordentlig insats och kan Walldia hålla uppe skärpan i resten av matcherna är det ingen motståndare som kan konkurrera. Walldia är Walldias värsta motståndare kan man säga.